Προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει το στοματικό piercing

piercing και προβλήματα

Το  piercing αποτελεί μια δημοφιλή μορφή αισθητικής εμφάνισης, η οποία μπορεί να φαίνεται όμορφη κατά πολλούς, όμως μπορεί να λειτουργήσει επικίνδυνα για την υγεία του ατόμου. Εκτός από το ότι το τρύπημα στη γλώσσα και τα χείλη ενοχλεί κατά την ομιλία, τη μάσηση και την κατάποση, βάσει όσων μας μεταφέρουν οι οδοντίατροι, μπορεί να προκαλέσει λοίμωξη, πόνο και οίδημα. Το στόμα είναι ένα υγρό περιβάλλον που φιλοξενεί τεράστιες ποσότητες βακτηρίων, αποτελώντας ιδανικό μέρος για μόλυνση. Και μια λοίμωξη μπορεί γρήγορα να γίνει απειλητική για τη ζωή, εφόσον δεν αντιμετωπιστεί άμεσα!

Ακόμα και με μια απλή μόλυνση θα μπορούσε η γλώσσα να πρηστεί τόσο πολύ, που ο αεραγωγός μπορεί να φράξει και το άτομο να πνιγεί. 

Μερικές πιθανές επιπλοκές: 

  • Υπερευαισθησία στα μέταλλα.
  • Αλλεργικές αντιδράσεις στο σημείο .
  • Νευρική βλάβη. Μετά από ένα piercing μπορεί να αντιμετωπίσετε μια μπερδεμένη γλώσσα που προκαλείται από νευρική βλάβη, η οποία είναι συνήθως προσωρινή, αλλά μπορεί μερικές φορές να είναι μόνιμη. Το τραυματισμένο νεύρο μπορεί να επηρεάσει την αίσθηση της γεύσης σας, ή ακόμα και το πώς μετακινείτε το στόμα σας.
  • Υπερβολικό σάλιο. Το τρύπημα της γλώσσας μπορεί να αυξήσει την παραγωγή σάλιου.
  • Οδοντικές δυσκολίες. Το κόσμημα μπορεί να παρεμποδίσει την οδοντιατρική φροντίδα παρεμποδίζοντας τις ακτίνες Χ.

Αν έχετε ήδη τρύπες στη στοματική κοιλότητα:

  • Επικοινωνήστε αμέσως με τον οδοντίατρο, ή τον γιατρό σας, εφόσον διαπιστώσετε κάποια ένδειξη λοίμωξης – πρήξιμο, πόνο, πυρετό, ρίγη, κούνημα ή κόκκινη εμφάνιση γύρω από τη θέση του piercing.
  • Κρατήστε το σημείο διάτρησης καθαρό και απαλλαγμένο από οποιοδήποτε θέμα που μπορεί να συγκεντρώσει στο κόσμημα χρησιμοποιώντας ένα πλύσιμο στο στόμα μετά από κάθε γεύμα.
  • Ελέγξτε τη στεγανότητα του κοσμήματός σας περιοδικά (με καθαρά χέρια). Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε την κατάποση ή το πνίξιμο εάν το κόσμημα αποκολληθεί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *