Θεραπεία περιοδοντίτιδας

Η περιοδοντίτιδα είναι μια νόσος των ούλων που αναλύουμε στις ασθένειες πως ακριβώς προκαλείται. Για τη θεραπεία της τώρα, ο συνεργάτης μας οδοντίατρος κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος αναφέρει στο site του το πως γίνεται και τα διαφορετικά στάδιά της.

1. Διάγνωση περιοδοντίτιδας

Μόλις ο οδοντίατρος διαγνώσει ότι πάσχετε από περιοδοντίτιδα, θα σας κατατοπίσει για τα επιμέρους στάδια θεραπείας και για όλο το φάσμα των πληροφοριών που χρειάζεται να γνωρίζετε. Η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και η θεραπεία ποικίλει.

2. Συντηρητική Θεραπεία περιοδοντίτιδας

Ανώδυνα και μετά από τοπική αναισθησία θα αφαιρεθεί η υποουλική πέτρα και τα μικρόβια γύρω από αυτή με τη χρήση υπερήχων και ξέστρων.

3. Χρήση Lazer

Αμέσως μετά το πρώτο στάδιο της θεραπείας θα γίνει χρήση lazer.

4. Χειρουργική Αποκατάσταση περιοδοντίτιδας

Στην περίπτωση που οι περιοδοντικοί θύλακες δεν μπορούν να εξαλειφθούν με την συντηρητική θεραπεία, θα πρέπει να γίνει χειρουργική διόρθωση των βλαβών.

5. Διατήρηση Αποτελέσματος

Μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας ο ασθενής θα πρέπει να επισκέπτεται συχνά τον οδοντίατρο για έλεγχο και να ακολουθεί πιστά τις οδηγίες υγιεινής που του έχουν δωθεί. Και αυτό γιατί περιοδοντίτιδα λόγω της μικροβιακής της φύσης έχει υψηλά ποσοστά υποτροπής. Ο βαθμός διατήρησης του αποτελέσματος εξαρτάται κάθε φορά από την γενική υγεία του ασθενούς π.χ. ζαχαρώδης διαβήτης και τις συνήθειες του π.χ. κάπνισμα, άλλα και το κατά πόσο ακολουθεί τις οδηγίες του οδοντιάτρου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *